Tilfreds Fuglsang fornemmer træthed hos rivalerne

Onsdagens kuperede landskab kunne mærkes i feltet, siger Jakob Fuglsang efter veludført arbejde.

20180710-193723-l_64mb.jpg
Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix

Efter et par nervøse dage er der atter roligt i Astana-lejren, hvor Jakob Fuglsang slap problemfrit igennem Tour de Frances første rigtigt kuperede etape.

Eksplosive Peter Sagan var hurtigst i opløbet på 5. etape, men det danske klassementhåb blev noteret for samme tid som verdensmesteren.

Samtidig fornemmer Fuglsang, at nogle af rytterne i feltet begynder at blive lidt mærket af strabadserne.

- Der er nogen, der så småt begynder at have lidt småtrætte ben, og det gør tingene lidt nemmere.

- Når vi begynder at køre opad som i dag (onsdag, red.), hvor det hele tiden går op og ned, så er der nogen, der begynder at hugge lidt i det. Det er rart at se og giver noget moral, siger Fuglsang.

Astana-mandskabet i upåklageligt samarbejde

På tirsdagens etape måtte han i asfalten efter at være blevet trukket ned af holdkammeraten Michael Valgren. Men onsdag samarbejdede Astana-mandskabet upåklageligt.

- I store dele af løbet fik vi bedre samling på tropperne og sad længere fremme. Jeg kunne sidde mere roligt, det fungerede godt, siger Fuglsang.

Han hæfter sig især ved, at han blev afleveret helt efter bogen på den sidste stigning, der begyndte omkring en kilometer før mål.

- Jeg kom med Valgren til at starte med, og han tog et ordentlig slæb. Da han slog ud, passede det lige med, at Omar Fraile kom frem. Så kom vi op ved siden af Sky, så jeg kom perfekt ind, lyder det fra en tilfreds Fuglsang.

Efter onsdagens etape er han avanceret til 11.-pladsen i klassementet.

/ritzau/