Tilbud til kommende studenter: Bliv sosu-medarbejder

Over 500 sosu-medarbejdere i Ringkøbing-Skjern skal efteruddannes. Derfor søger kommunen nu vikarer blandt de kommende studenter.

Ældrepleje
Foto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix

Ringkøbing-Skjern Kommune kommer nu med et godt tilbud til de unge, der bliver studenter til sommer.

Over 500 social- og sundhedsmedarbejdere skal i den kommende tid på efteruddannelse, og derfor håber kommunen, at den allerede nu kan overtale nogle af de kommende studenter til at blive vikarer i social- og sundhedsplejen.

I en annonce skriver kommunen, at den får brug for 50 friske studenter til at arbejde i seks til otte måneder fra juli eller august 2018.

- Sosu-medarbejderne løber allerede stærkt i deres dagligdag, så det siger sig selv, at vi ikke kan sende alle cirka 550 sosu-medarbejdere på efteruddannelse i otte dage hver, uden at det efterlader store huller i vagtplanen, lyder det fra Birthe Nyrup Dahl, der er uddannelsesansvarlig inden for sundhed og omsorg, i en pressemeddelelse.

Kommunen håber, at nogle af de studenter, der siger ja til tilbuddet, også vil overveje en karriere inden for sundhedssystemet. Birthe Nyrup Dahl understreger, at vikarerne vil få en god introduktion til jobbet.

Efteruddannelsen af sosu-personalet er tilrettelagt i samarbejde med Social- og Sundhedsskolen i Herning. På programmet står problematikker inden for misbrug og psykiatrien.