Tilbage til udgangspunktet

Niels Henrik Arendt har kvittet jobbet som biskop i Haderslev. Søndag havde han første arbejdsdag som sognepræst i Vestjylland.

240313_Arendt.jpg

Niels Henrik Arendt er tilbage, hvor karrieren begyndte. På en prædikestol i Vestjylland.

- Jeg har altid tænkt, at sådan kunne jeg godt tænke mig at slutte mit arbejdsliv, siger Niels Henrik Arendt.

Den tidligere biskop har foretaget et opsigtsvækkende jobskifte. Niels Henrik Arendt har skiftet bispesædet i Haderslev ud med et job som præst i de to små sogne, Staby og Madum i Vestjylland.

- Nu skal jeg være en del af en menighed, som jeg forhåbentlig hurtigt vil lære at kende. Som biskop har jeg altid været gæst, og er blevet godt modtaget som gæst. Det at lære folk at kende, ser jeg meget frem til, siger den nu forhenværende biskop.

Karrieren begyndte i Naur

Niels Henrik Arendt kender Vestjylland godt. I 17 år, fra 1975 til 1992, var han sognepræst i Naur ved Holstebro. Herefter fortsatte karrieren i Sønderjylland i en stilling som domprovst i Haderslev. I 1999 blev Niels Henrik Arendt biskop over Haderslev Stift - et karrieremæssigt højdepunkt, som gav 14 år i toppen af hierakiet i den danske danske folkekirke.

Søndag var den 62-årige Niels Henrik Arendt tilbage på gulvet. I kirkerne i Madum og Staby. På prædikestolen til gudstjenester i de to små sogne, som tæller knap 800 medlemmer af Folkekirken.

Stillingen som sognepræst i Vestjylland er i første omgang et job på halv tid. Resten af sin arbejdstid skal Niels Henrik Arendt bruge på at hjælpe kirkeministeriet med at koordinere fejringen af reformationens 500-års jubilæum i 2017.