Tilbage efter 10 måneders skadespause: Ubeskriveligt og overvældende

I april sidste år blev hans ene akillessene revet over. Nu er Skjern Håndbolds René Rasmussen endelig tilbage på banen.

René Rasmussen var en meget glad mand efter kampen i Lemvig fredag aften.
René Rasmussen var en meget glad mand efter kampen i Lemvig fredag aften.
Foto: Skjern Håndbold

Han har trippet utålmodigt i kulissen.

Og fredag aften skete det så.

Skjern Håndbolds René Rasmussen gjorde comeback på håndboldbanen efter 10 måneders skadespause. Det skete, da Skjern Håndbold på udebane vandt 36-25 over Lemvig-Thyborøn.

- Det var helt ubeskriveligt og overvældende. Jeg havde glædet mig helt vildt, og da jeg så fik scoret det første mål, kom hele holdet hen og jublede og krammede mig. Det var meget rørende, og jeg tror også, at der var et par tårer på vej, fortæller han til tvmidtvest.dk.

Den 29-årige højre fløj har måttet kigge på fra sidelinjen, siden hans ene akillessene blev revet over i en kamp mod TTH Holstebro i april sidste år. Det var den anden kamp i slutspillet, og Rasmussen var derfor ikke med på banen, da holdkammeraterne senere vandt det danske mesterskab for anden gang i klubbens historie.

- Pludselig var jeg bare René

- Det har været sindssygt hårdt at sidde udenfor og følge med i alle op- og nedturene. Det gav mig måske også en lille identitetskrise, for pludselig var jeg ikke ham håndboldspilleren, men bare René. Men jeg har haft nogle gode snakke med en mentaltræner og synes, at vi er kommet godt ud af det. 

Det blev to mål og cirka 45 minutters spilletid i kampen mod Lemvig-Thyborøn. René Rasmussen fortæller, at han føler sig i god form, men selvfølgelig lige skal vænne sig til tempoet igen.

Kort før skaden var den hurtige Skjern-fløj med A-landsholdet til Golden League i Norge. Han fik stor ros for sin indsats i rødt og hvidt og har ikke opgivet drømmen om engang at vende tilbage til landsholdet.

- Men i første omgang glæder jeg mig til at kunne kæmpe sammen med kammeraterne i Skjern Håndbold. Jeg ved godt, at jeg ikke længere er en af de unge drenge, så hvis det skulle ske, at jeg igen kommer i betragtning til landsholdet, vil jeg betragte det som en dejlig bonus, siger han.

René Rasmussen var ikke på banen, da Skjern Håndbold vandt DM-guld i Silkeborg. Men efter kampen var der selvfølgelig både medalje og champagne til den skadede fløjspiller.
René Rasmussen var ikke på banen, da Skjern Håndbold vandt DM-guld i Silkeborg. Men efter kampen var der selvfølgelig både medalje og champagne til den skadede fløjspiller.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix (arkiv)