Tidligste sommerdag i 54 år

Ved Karup viser måleren torsdag eftermiddag 25,5 grader. Over 25 grader markerer en sommerdag - den tidligste i 54 år.

Temperaturen er torsdag nået over 25 grader, hvilket markerer årets første sommerdag. Dermed er det første gang siden 2007, at en aprildag når over 25 grader. Desuden er det den tidligste sommerdag siden 1964.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) oplyser på Twitter, at måleren ved Karup torsdag klokken 14.50 viser 25,2 grader.

Klokken 14.15 oplyste den vagthavende meteorolog Klaus Larsen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), at den højeste temperatur indtil videre var 24,6 grader ved den dansk-tyske grænse.

Foruden den sønderjyske måler havde en måler ved Ringkøbing også målt temperaturer tæt på de 25 grader, oplyste den vagthavende.

At sommertemperaturen allerede kommer i april er sjældent, fortæller den vagthavende.

- Sidst var i 2007, og det sker cirka med 12 års mellemrum. Sidste gang vi passerede det tidligere end den 19. april var i 1964, siger Klaus Larsen.

De varme temperaturer skyldes et højtryk, som ligger ned over det østlige Tyskland og Polen.

- Det transporterer den varme luft fra kontinentet op over Danmark. Så i forhold til for et par dage siden, har vi allerede lunere luft i hele luftsøjlen.

- Når vi når omkring 25 grader i Jylland, er det fordi, at luften ikke bliver afkølet op mod Danmark, siger Klaus Larsen.

Ikke hele Danmark oplever dog de varme temperaturer, der får folk til at hive shorts og solbriller frem. Ved Møn er der eksempelvis kun 12 grader torsdag eftermiddag, oplyser DMI.

Fredag og hen over weekenden falder de varme temperaturer igen, forventer DMI.