Tidligere TTH cheftræner: En færdig mand i Ribe-Esbjerg

Flere dages uro endte med fyring af håndboldtræner i Ribe-Esbjerg

Claus Uhrenholt er fyret som cheftræner og sportschef i Ribe-Esbjerg
Claus Uhrenholt er fyret som cheftræner og sportschef i Ribe-Esbjerg

Den tidligere cheftræner i TTH-Holstebro, Claus Uhrenholt, er færdig som sportschef og cheftræner i håndboldklubben Ribe-Esbjerg.

Flere dages dramatik i kulissen kulminerede i går med en fyreseddel, efter Claus Uhrenholt, offentligt, havde kritiseret klubledelsen i Ribe-Esbjerg for at være useriøse, og handle i strid med god fornuft.

Claus Uhrenholt var ellers stillet et års kontrakt-forlængelse i udsigt. I sidste ende kunne parterne ikke blive enige om de endelige betingelser i aftalen, hvilket altså kostede træneren jobbet.

TV2s håndboldekspert, Bent Nygaard, har tidligere arbejdet sammen med Claus Uhrenholt i TTH-Holstebro. Han kalder skilsmissen for den mest forventede i nyere tid.

- Det har været et uværdigt forløb. Dels fordi ledelsen ikke har formået at færdiggøre det de havde sat som mål, nemlig at få ansat Claus Uhrenholt. Og så sker det selvfølgelig også, fordi træner i desperation er endt med at sige mange ting i pressen, siger Bent Nygaard.

Set fra sidelinjen har Ribe-Esbjerg og Claus Uhrenholt været et særdeles godt match. I denne sæson leverede klubben det bedste resultat nogensinde, med en semifinaleplads i slutspillet. Efterfølgende fik Claus Uhrenholt titlen som årets træner i håndboldligaen.

Og i følge Bent Nygaard, er der ikke grund til at udpege nogen skurk i det han kalder for en trist sag.

- Det tegnede til at kunne blive et godt og solidt ægteskab, der kunne vare i flere år. Det er trist for håndbolden, at vi har sådan en dum historie, hvor man er blevet uenige efter den bedste sæson i klubbens historie. Det tror jeg Claus Uhrenholt og ledelsen i Ribe-Esbjerg er kede af, slutter håndboldeksperten.