Tidligere Superliga-topscorer ansættes af Heerenveen

Søren Frederiksen skal holde øje med talenter i Danmark for hollandske Heerenveen.

Den tidligere topscorer i Superligaen Søren Frederiksen er blevet ansat som talentspejder af den hollandske klub Heerenveen.
    
- Jeg har haft en masse gode snakke med folkene dernede og har fået et godt forhold til dem. De har så spurgt, om det var noget, jeg kunne tænke mig - og det var det da bestemt. Jeg blev meget glad for, at de spurgte, siger han til Bold.dk.
    
- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang og til at skulle ud og se en masse fodbold igen.
    
Han skal holde øje med dansk fodbold, og der skal som udgangspunkt kigges efter spillere fra U14 og op samt interessante spillere i de bedste ligaer i dansk fodbold.

    
Kontakten mellem den tidligere Viborg-angriber og den hollandske klub er kommet i stand i forbindelse med, at Søren Frederiksens søn Emil Frederiksen tidligere på året skrev under på en ungdomskontrakt med klubben.
    
45-årige Søren Frederiksen, der scorede 139 mål i sin karriere i Superligaen, arbejder til dagligt som sælger, og det bliver han ved med ved siden af arbejdet for Heerenveen.
    
I foråret 2016 forlod han jobbet som assistenttræner i Viborg. Den tjans har han haft af flere omgange, og han har også været midlertidig cheftræner i 2009.
    
I sin aktive karriere spillede han ud over Viborg også for AaB og Silkeborg.
    
/ritzau/