Tidligere Celtic-spiller: Godt springbræt for Sviatchenko

Ifølge Marc Rieper, der er tidligere Celtic-spiller, er den skotske mesterklub et godt step på vejen for Erik Sviatchenko.

Erik Sviatchenko FCM

24-årige Erik Sviatchenko rygtes lige nu på vej til den skotske klub Celtic. BBC skriver, at skotterne betaler omkring 15 mio. kroner for den midtjyske midtbanespiller. 

Det er nogle store oplevelser, der venter Sviatchenko i det skotske ifølge Marc Rieper, der spillede for Celtic i 1997-1998, og som nu er fodboldekspert for Viasat.

- Han skal glæde sig til nogle fans, som er vilde og passionerede. De møder op hver gang, uanset hvem man spiller mod. 10.000 fans tager på en dagsrejse fra Irland for at støtte op om holdet, hver gang de spiller. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at han får en kæmpe oplevelse. Det er svært at forstå, hvor meget de egentlig går op i fodbold der oppe. Hvis en Celticfan, der ikke har specielt gode kår, skal vurdere, hvordan hans økonomi skal tilrettelægges, så køber han Celtics sæsonkort som nummer et, børnene får mad som nummer to og konen får noget tøj som nummer tre, siger han.

Et godt springbræt

Historisk set har Celtic været en af de største klubber i Europa med mesterholdssejre på europæisk plan. Så sent som i 00'erne var de i finalen i Europa Cup. Men standarden i klubben er ikke længere, hvad den har været.

-  Lige i øjeblikket vurderer jeg den skotske liga til at være ringere end Superligaen. Midtjylland, og FCK er fuldt ud lige så gode som Celtic. På det sportslige plan ved jeg ikke, om det er et stort skridt frem ad banen for Sviatchenko, men oplevelsesmæssigt, hvis han griber det an på den rigtige måde, så får han en for livet. Det er en mulighed for at vise sig frem og gøre det til et springbræt måske i Premiere League. For det er typisk sådan, at gør man det godt i Celtic over en 2-3 år, så er Premiere League lige for døren, for så ved de, at ham her kan godt håndtere den engelske spillestil, ham kan vi godt investere i, siger Marc Rieper.

Erik Sviatchenko står noteret for fire A-landskampe og en række u-landskampe. Marc Rieper, der også er tidligere landholdsspiller, er ikke i tvivl om, at Celtic er et godt sted for Sviatchenko.

- Det er en familiær klub, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at han vil være rigeligt dygtig til at være med der. Jeg synes, han virker som en meget moden person, der tager ansvar for sine egne handlinger og gøren og laden på en helt anden måde end mange af de andre, der har været ude, som på en eller anden måde bare skal ud og tjene nogle penge og ser det som en eller anden oplevelse. Det skal det bestemt også være, men man skal også tage vare på sig selv og tage ansvar for de ting, man gør og står for. Og det virker som om, han har en rigtig god tilgang til det, siger Marc Rieper.

Den seneste dansker, der har spillet for Celtic, er Erik Sviatchenkos holdkammerat hos FC Midtjylland Morten Duncan Rasmussen.