Tidlig sommer: Nu er der makrel ved kysten

Naturvejleder fangede makrel tæt på molen i Thorsminde. Det har han aldrig prøvet så tidligt.

I juli og august plejer der at komme store flokke makrel ind til kysten. Men de første fisk er allerede kommet (arkivfoto).
I juli og august plejer der at komme store flokke makrel ind til kysten. Men de første fisk er allerede kommet (arkivfoto).
Foto: Flemming Krogh/Ritzau Sanpix

Selv om kalenderen siger forår, har det nu i flere dage været sommer i Danmark.

Og det smitter af på naturen.

For eksempel kan man allerede nu fange makrel tæt på vestkysten. Det fortæller naturvejleder Brian Kjølhede, der i weekenden fangede en stor portion makrel i et tungegarn 300 meter fra molen i Thorsminde.

- Jeg kunne fylde en hel kasse med makrel. Det tror jeg aldrig, at jeg har prøvet så tidligt. Inde ved kysten plejer det først at være sæson for makrel i juli og august, fortæller han.

De mange makreller blev som nævnt fanget ude på havet, men Brian Kjølhede vil ikke udelukke, at man også kan fange dem fra molen -  specielt ikke hvis det gode vejr fortsætter.

Populært fiskeri

Makrelfiskeriet trækker hvert år masser af lystfiskere til de danske kyster. Fiskeriet er populært, fordi man ofte kan fange mange fisk på kort tid, og fordi makrellen kæmper godt på krogen.

- Makrellerne plejer at komme ind til kysten efter en længere periode med østenvind. De følger efter sildene og andre små fisk, de kan æde, fortæller Brian Kjølhede, der udover at være naturvejleder også er bierhvervs-fisker.

Ifølge TV 2 Vejret er det mandag syvende gang, temperaturen i år når over 25 grader, og det er yderst sjældent, at der har været så mange sommerdage så tidligt på året.