Tidl. borgmester advarer mod ny storkommune

Det går ud over yderområderne, hvis Holstebro og Struer kommuner bliver lagt sammen. Det mener den tidligere borgmester på Thyholm.

Thyholms sidste borgmester, Peter Gade, går nu ind i debatten om en sammenlægning af Struer og Holstebro Kommuner.

- Det er jo næsten en naturlov at så flytter administrationen til den store by, selvom man måske beskriver at der skal blive noget i Struer. Om få år så flytter det og det affolker Struer, og det der er yderområder i dag, det er jeg bange for der bliver endnu mere yderområder med en stor kommune, siger Peter Gade.

På et møde torsdag blev byrådet i både Struer og Holstebro enige om at arbejde videre med et forslag, der efterfølgende skal sendes til en lokal folkeafstemning i kommunerne.

Men nu møder planerne altså modstand. Op til kommunalreformen var Peter Gade ellers for en kommunesammenlægning, men blandt andet belært af erfaringerne herfra har han skiftet mening, og nu advarer han i stedet de Holstebro og Struer kommuner mod at lægge sig sammen.

- Jeg kan være bange for, at der sker det samme nu, hvis Struer og Holstebro lægges sammen, at man koncentrerer sig så meget om at bygge den nye kommune op, at man glemmer de samarbejdsrelationer der er, og jeg mener det er væsentligt, at man ser sig omkring og samarbejder med andre kommuner, siger den tidligere borgmester.

 

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.