Tican truer - tillidsmand raser

Slagteriet Tican i Thisted rasler med sablen midt under overenskomstforhandlingerne. Et aftalebrud, kalder tillidsmanden truslen.

FA02_130Tican.Consolidate001.jpg

- Det er ufint! Jeg er skuffet over, at han udtaler sig, mens overenskomstforhandlingerne foregår, raser tillidsmand Peter Uno Andersen fra slagteriet TiCan i Thisted.

Årsagen til vredsudbruddet skyldes, at TiCans administrerende direktør, Ove Thejls, i dag har udtalt til pressen, at hvis ikke de aktuelle overenskomstforhandlingher bremser lønudviklingen, overvejer slagteriet at flytte endnu mere af produktionen til udlandet.

- Vi forhandler lige nu. Det er et brud på aftalen om, at man ikke udtaler sig mens forhandlingerne foregår, tordner Peter Uno Andersen videre. Han håber ikke, at direktørens udtaleleser får konsekvenser for forhandlingerne.

- Det vil være yderst beklageligt. Lige nu går forhandlingerne fremad, men ikke så hurtigt, forklarer han. Overenskomstforhandlingerne forventes at være afsluttet inden på mandag, ellers bliver de overtaget af forligsmanden.

I øjeblikket er slagterimedarbejdernes timeløn på TiCan 123,50 kr i timen. En rammeaftale om akkord betyder derudover, at der er mulighed for at tjene endnu mere.

Hør reporter Morten Stamm Mikkelsens interview med TiCan-direktør Ove Thejls