Tican og Danish Crown fusionerer

Efter et års søgen har Tican nu fundet en samarbejdspartner - valget fandt overraskende på slagterigiganten Danish Crown.

Tican03.jpg

Svineslagteriet Tican i Thisted har besluttet at slå sig sammen med Danish Crown.

De to andelsejede slagterier meddeler tirsdag i en pressemeddelelse, at de har besluttet at lægge aktiviterne sammen i et fælles selskab.

Det sker efter, at Tican igennem længere tid har arbejdet på at finde en økonomisk samarbejdspartner.

Tican bestyrelsesformand, Jens Jørgen Henriksen, betegner i en pressemeddelelse fusionen som den bedste løsning for slagteriets andelshavere - også selv om han oprindeligt ikke havde regnet med, at Danish Crown ville være en mulig samarbejdspartner.

- Med denne løsning har vi fundet en model, der ikke kun giver Tican en fremtid, men som også sikrer, at vores ejere - de danske landmænd - fortsat er med i værdiskabelsen i den danske fødevareklynge, siger han.

Foreløbig ingen ændringer for medarbejdere og andelshavere

Fusionen skal formelt godkendes på en ekstraordinær generalforsamling i Tican og et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Danish Crown - og af konkurrencemyndighederne.

Ticans direktør Ove Thejls understreger i pressemeddelelsen, at der kan gå måneder, før godkendelsen endeligt er på plads - og at der i den periode ikke er noget, der ændrer sig - hverken for medarbejdere eller andelshavere.

- Vi vil bruge den kommende tid på at lære hinandens virksomheder at kende gennem grundige analyser, så vi kan få det bedst mulige resultat ud af en sammenlægning, siger Ove Thejls.

Fusionspartnerne har inviteret til pressemøde i Jyske Bank Boxen i Herning klokken 16.30.

fusionspres1.jpg

Formænd og direktører for de to virksomheder samlet ved tirsdagens pressemøde.