Tican hæver prisen i England

Briterne skal stadig bruge fødevarer, siger Ticans direktør. - Vi har håndteret større kriser end det her, siger direktør Ove Thejls.

Tican eksteriør.jpg
Foto: Tican

Svineslagteriet Tican i Thisted reagerer prompte på den valuta-uro, der er fulgt i kølvandet på resultatet af den britiske EU-afstemning.

Nej´et har fået det britiske pund til at falde, og derfor sætter Tican priserne op på det engelske marked.

- Det engelske pund er faldet med seks til syv procent, og vores melding til kunderne her til morgen er, at prisen stiger tilsvarende målt i engelske pund. Det vil sige, at vi hæver prisen med en seks til syv procent for at få den samme pris i dag, som vi gjorde i går, siger administrerende direktør Ove Thejls til TV MIDTVEST.

Direktøren forventer, at det kan betyde en lidt lavere efterspørgsel på kort sigt.

0:57
Se et interview med Ove Thejls her.

- Men vores engelske samhandelspartner siger, at nu klapper vi lige hesten og ser, hvordan tingene falder på plads den næste uges tid. De skal stadig bruge fødevarer - de skal stadig bruge bacon. Derfor fortsætter vi med at handle med England, men på sigt kan vi godt risikere, at samhandlen vil flytte lidt fra England og mere over til fjernøstlige markeder.

- Trist at man isolerer sig

Tican omsætter for omkring 400 millioner kroner på det britiske marked om året, og alt i alt får Brexit ikke direktøren til at ligge søvnløs. Han fortæller, at Tican har gode alternativer til det britiske marked - det gælder blandt andet Japan, Kina og Australien og andre europæiske lande.

- Vi har håndteret større kriser end det her, og jeg er sikker på, at vi nok skal kunne håndtere det her, uden at det får dramatiske konsekvenser for de danske landmænd. Men det er trist, og helt overordnet er det trist for det europæiske samarbejde, at man begynder at isolere sig, siger Ove Thejls.