Tican fusionerer med tysk slagterigigant

Slagteriet Tican i Thisted laver rammeaftale med slagteriet Tönnies i Tyskland efter den forliste fusion med Danish Crown

Tican01.jpg

Slagteriet Tican i Thisted er på vej på tyske hænder efter Konkurrencestyrelsen har sagt nej til den planlagte fusion med Danish Crown.

Formanden for Ticans bestyrelse, Jens Jørgensen Henriksen, oplyser at der er lavet en rammeaftale med det privatejede tyske selskab Tönnies, der sikrer såvel andelskapitalen som den daglige drift i Thisted-virksomheden.

- Rammeaftalen er forløberen for en egentlig fusion mellem de to selskaber, og jeg forventer at vi i løbet af de kommende uger får den endelige aftale, som så skal godkendes endeligt af konkurrencemyndighederne, siger Jens Jørgensen Henriksen.

Tönnies er med sine 10.000 medarbejdere en stor spiller i slagteribranchen. I Tyskland slagtes omkring 15 millioner svin, mens den danske division i Brørup slagter 1,5 millioner grise.

- Vi har store forventninger til fusionen, og jeg tror det bliver rigtig godt for Tican og for området som helhed, siger bestyrelsesformanden.

I følge Jens Jørgen Henriksen vægter den tyske koncern såvel arbejdspladserne som dansk kød meget højt. Nu mangler blot de endelige godkendelser fra bl.a. Ticans andelshavere.

- Det er mit indtryk, at aftalerne her i højere grad er med til at sikre arbejdspladser i Thisted. Vi ville gerne have fusioneret med Danish Crown, ingen tvivl om det. Men, når det ikke kunne lade sig gøre af konkurrencemæssige hensyn, er det her et rigtigt godt alternativ, slutter Jens Jørgen Henriksen.