Tican-direktør: Har kæmpet for at undgå Danish Crown

Det er med meget blandede følelser, at Ticans chef gennem 20 år nu lader storebror Danish Crown opsluge sit slagteri.

Dagens fusion var ren utopi for Ove Thejls, da han i 1995 blev direktør for Tican.

Thisted-slagteriet har da også været i forhandlinger om samarbejde med flere udenlandske virksomheder, inden de endte med Danish Crown.

- Det er en sjov situation at stå i, for jeg har jo brugt det meste af min tid de sidste tyve år på, hvordan man undgik at komme i den her situation, sagde Ove Thejls på tirsdagens pressemøde.

Men efter at have haft lidt tid til at vænne sig til tanken, er han blevet ganske godt tilfreds med det nye samarbejde.

Også Danish Crown-direktør Kjeld Johannesen, der i øvrigt stammer fra Thy, kan se store fordele i slagterifusionen.

- Det betyder, at selskabet bliver styrket i forhold til de store udfordringer, der er på eksportmarkedet, siger han.

Ledelsen på de to slagterier varsler, at de ændringer, der skal ske i forbindelse med fusionen, meget vel kan betyde fyringer.

- Det er jo en del af øvelsen, fordi fusionen meget gerne skulle styrke konkurrenceevnen, siger Ove Thejls, der dog ikke vil sætte tal på.

I videoen kan du se vores indslag fra dagens pressemøde i BOXEN i Herning.

02:04 Luk video