Tican-direktør: Arbejdspladser er sikret

700 arbejdspladser hos slagteriet Tican i Thisted er i højere grad sikret med det nye tyske ejerskab

Tican_type1.jpg

Slagteriet Tican i Thisted vil ikke være så udsat for nedskæringer i arbejdsstyrken når den nye tyske partner Tönnies overtager ejerskabet.

Den vurdering kommer fra slagteridirektør Ove Thejls, der er meget begejstret for den nye fusionspartner, som han beskriver som den helt ideelle for Tican.

- Det er klart, at vi nu skal vænne os til at vi nu skal kigge mod Tyskland i stedet for mod Danmark, fordi fusionsplanerne med Danish Crown har været omdrejningspunkt i godt et år, siger Ove Thejls.

Han beskriver det som en ønskesituation for Tican, og for andelshaverne, at det har været muligt at indgå en aftale med det privatejede storslagteri Tönnies!

- Vi har haft sonderinger på et tidligere tidspunkt, hvor et samarbejde ikke kunne lade sig gøre. Nu er tiden moden, og jeg mener det uden sidestykke er den bedste løsning for os her i Thisted, konstaterer slagteridirektøren.

Medarbejderne i Thisted blev orienteret om de nye fusionsplaner her til morgen, og i følge Ove Thejls blev de modtaget med blandede følelser.

- Mange var begejstrede som jeg selv er, mens andre lige skulle sunde sig lidt over beskeden. Det er klart når de inde i hovedet hele tiden har haft Danish Crown som deres kommende arbejdsgiver, siger Ove Thejls.

Fællestillidsmand for slagteriarbejderne, Peter Uno Andersen, kalder den tyske overtagelse for "spændende".

- Både jeg og mine kollegaer er begejstrede for de nye planer. Med Danish Crowns historik i baghovedet, var vi alle en smule skeptiske i forhold til om vi kunne beholdes vores arbejdspladser her i Thisted. Det tror vi mere på med det nye udspil, siger Peter Uno Andersen.