Thyborøn Efterskole lukker

Med kun 17 tilmeldte elever til næste skoleår har bestyrelsen på Thyborøn Efterskole besluttet at lukke skolen.

Fredag formiddag meddelte bestyrelsen på Thyborøn Efterskole, at skolen lukker til næste skoleår. Der er kun skrevet 17 elever op til næste skoleår på efterskolen, der har plads til 47 elever. Men med under 35 elever kan skolen ikke køre rundt. Det var derfor en enig bestyrelse, der fredag valgte at sige stop efter dette skoleår.

- Vi har desværre ikke kunnet samle de elever, der er nødvendige for at drive skolen og det er utænkeligt, at der står nogle elever klar i kulissen til at fylde en efterskole, siger Kurt Madsen formand for bestyrelsen i en pressemeddelelse.

Bestyrelsen har et sidste håb

Fredag indgiver efterskolens bestyrelse konkursbegæring og giver alle elever besked om lukningen. Bestyrelsen håber på, at der er ildsjæle, som stadig kan se muligheder i stedet, uanset om det bliver til en skole eller ej

- Det er beklageligt, både for elever, ansatte og hele byen. Vi havde nogle fantastiske rammer, som nu får lov at stå ubrugt, siger Kurt Madsen.

Thyborøn Efterskole har især haft fokus på sejlads, fiskeri og vandsport. Efterskolen har undervist elever í 8., 9. og 10. klasse i mere end 25 år.