Thyborøn-museer slår sommerrekord

Gæsterne er strømmet til turistattraktionerne i Thyborøn

Jyllandsakvariet

Kedeligt sommervejr og god markedsføring har været godt for turistattraktionerne langs vestkysten. I Thyborøn er der tale om deciderede rekorder i antallet af besøgende denne sommer.

- Indtil videre kan vi i hvert fald med sikkerhed sige, at vi i både i juni og juli måned er nået op på det største antal besøgende i gennem de sidste 10 år. siger indehaver af Jyllands Akvariet, Michael Madsen, der også peger på juli som en rekord god måned.

Michael Madsen peger på vigtigheden af, at Vestkysten bliver markedsført fælles via blandt andet Visit Denmarks kampagner i Tyskland.

- Det er vigtigt, at vi står sammen, at alle bidrager til markedsføringen både lokalt, men også af hele Vestkysten, siger han og oplyser, at Jyllands Akvariet bruger cirka 15 procent af dets omsætning på markedsføring årligt.

Også hos Kystcentret i Thyborøn er tilfredsheden stor med sæsonen indtil nu.

Vejret denne sommer har ikke ligefrem lokket turisterne til stranden. Det giver til gengæld gode muligheder for museer og andre indendørs attraktioner.
Vejret denne sommer har ikke ligefrem lokket turisterne til stranden. Det giver til gengæld gode muligheder for museer og andre indendørs attraktioner.

- Det tegner rigtigt godt i år. Vi har adskillige flere besøgende i weekenderne. Tidligere har tirsdag og onsdag jo været de mest besøgte, set i forhold til at lørdag er skiftedag i sommerhusene. Men nu ser vi nogenlunde samme mængde af besøgende fordelt på alle ugens dage, siger centerleder Karen Marie Pedersen fra Kystcentret.

- Lige nu er der har vi flest danskere og tyskere på besøg, og vi ved endnu flere tyskere på vej indtil midten af september, hvor de alt efter delstat afholder deres sommerferie, oplyser hun.

Hos Sea War Museum, der blev indviet for to år siden har sommeren også været tilfredsstillende var antallet af besøg angår.  

- Nu er det jo 2. sæson, at vi holder åbent, så nyhedsstrømmen burde jo være ved at være ovre. Derfor havde vi jo egentlig en moderat forventning til, at besøgstallet i år måtte være nedadgående, men det er ikke gået så galt, som vi havde frygtet. Vi er meget godt tilfredse, siger daglig leder Bitten Dahl Knudsen fra Sea War Museum.

Hun oplyser, at museet har mange gæster, der kommer langvejs fra og har taget turen alene for at besøge museet, eller gæster som er på tur langs Vestkysten. Museet er speciel glade for, at man tiltrækker en gruppe gæster, der ellers ikke ville være kommet til Thyborøn.