Thyborøn får 14 millioner til nyt vandkulturhus

Den hidtil største donation til et nyt vandkulturhus i Thyborøn har taget byen et stort skridt tættere på drømmen.

vandkulturhus_thyboroen.jpg
Foto: Realdania

Med en donation fra Realdania er Thyborøn nu kommet et stort skridt nærmere etableringen af et vandkulturhus. 

Projektet, der lokalt går under navnet Projekt Vandværk, har modtaget 14 millioner i støtte fra foreningen Realdania. Dermed er der nu indsamlet cirka 33 ud af de 37 millioner, som omdannelsen fra idrætshal til vandkulturhus vil koste. 

- Vi har ventet med spænding i lang tid, og vi har løbende haft en god dialog med Realdania. Nu er beslutningen truffet, og det er med den - indtil videre - største donation til projektet, siger bestyrelsesformand i Thyborøn Fritidscenter (TFC), Chris Olesen i en pressemeddelelse. 

Det er den nuværende idrætshal i Thyborøn, der skal laves om til henholdsvis vandkulturhus og mulitihal.

- Vandkulturhuset vil blive et eksempelprojekt, som kan danne inspiration og forbillede for lignende initiativer andre steder i Danmark - ingen har tidligere etableret en facilitet til vandaktiviteter i et eksisterende ’tørt’ idrætshal byggeri, siger programchef Per Schulze, Realdania. 

Målet med de nye vandfaciliteter er at styrke centrets rolle som omdrejningspunkt for både idræts-, kultur- og socialliv. Derudover håber Thyborøn Fritidscenter at kunne tiltrække flere turister til området, særligt i ydersæsonerne. 

Selvom størstedelen af projektet nu er finasieret, så mangler der stadig lidt endnu. 

- Det er dog vigtigt at slå fast, at vi stadig mangler det sidste for at nå i mål, men med dagens donation, er vi ret sikre på, at det kommer til at gå hurtigt, sigerJesper Vinther Fruergaard, der er centerchef i Thyborøn Fritidscenter.

Udover Realdania har lokale, Anlægsfonden og Lemvig Kommune støttet projektet.