Thybo bliver toer i kinesisk cykelløb

Jonas Vingegaard fra Thy fik en fornem andenplads i klassementet i Tour of China I. Den 19-årige thybos hold ColoQuick-CULT vandt holdkonkurrencen.

Jonas Vingegaard
Jonas Vingegaard
Foto: ColoQuick-CULT

En cykelrytter fra Hillerslev i Thy gjorde sit flot bemærket på første del af Tour of China. Jonas Vingegaard var bare fire sekunder fra løbets samlede vinder, Marco Benefatto, i klassementet. 

Jonas Vingegaard var inden dagens afgørende etape også fire sekunder fra førertrøjen, så hans hold ColoQuick-CULT gjorde alt, hvad de kunne for den samlede sejr.

- Vi havde på forhånd bestemt, at vi ville gå efter sejren, så vores ryttere blæste derudaf fra kilometer nul. Vi kørte virkelig fremragende som hold, og satte gang på gang den gule trøje under massivt pres, siger sportsdirektør Christian Andersen til ColoQuick-CULTs Facebookside.

Dagens angreb fra det Skivebaserede-hold ColoQuick-CULT var dog lige præcis ikke nok, og Jonas Vingegaard måtte derfor nøjes at stå næsthøjest på podiet.

- Desværre, var der indgået alliancer med et par andre hold, som sad og førte de gange det lykkedes os at få ham isoleret, så vi kom aldrig rigtig væk. Men vi var det klart mest aktive hold i hele dagen, og vores sidste mand i udbryd blev hentet med 15 kilometer til mål. De sidste 25 km var pandekageflade, så der var det ikke muligt at gøre en forskel, forklarer sportsdirektør Christian Andersen til ColoQuick-CULTs Facebookside.

Det bedste hold

Selv om dagens sidste etape ikke gik som håbet, så var det stadig en meget tilfreds sportsdirektør.

- Alt i alt en fremragende indsats og klart holdets bedste i år. Og fantastisk med Jonas på podiet som nummer 2, han går en stor fremtid i møde, slutter sportsdirektøren.

ColoQuick-CULT vandt holdkonkurrencen, som det hold der har klaret sig bedst i løbet. Tour of China II begynder om et par dage, og ColoQuick-CULT stiller også til start i anden del.