Thy-ulven var tysk

DNA prøverne fra den døde ulv der blev fundet i Nationalpark Thy viser, at ulven var fra en tysk flok.

191212-ulv-privat-23.jpg

Den ulv, der blev fundet i Thy, stammer fra Tyskland. Nærmere bestemt, så var den en del af et ulvekoppel, som hører til i den tyske delstat Sachsen på grænsen til Polen.

Har vandret 850 kmDet betyder, at ulven har vandret mindst 850 km for at nå til Nationalpark Thy. Og faktisk mener forskerne, at ulven er kommet for et par år siden. Den havde en alder på ca. 4 år.

Omfattende DNA-undersøgelser ligger bag

Det er en forsker fra Aarhus Universitet der har lavet en meget omfattende DNA analyse af ulven i samarbejde med et tysk forskningsinstitut i Frankfurt og en forsker fra Aalborg Universitet.

Resten af datasættet på de polske ulve og italienske hunde og hybrider mellem ulv og hund stammer fra et studie udført af professor Cino Pertoldi og samarbejdspartnere, Aalborg Universitet. Tilsammen udgør de det genetiske datasæt, der ligger til grund for Liselotte Wesley Andersens undersøgelse af ulvens herkomst. Resultatet af analysen  blev fredag offentliggjort af Naturstyrelsen.

 - Det har selvfølgelig været tidskrævende at få hunde SNP-chippen hjem fra USA og få indsamlet det  genetiske materiale fra ulve, hunde og krydsninger af ulve og hunde, som var nødvendigt for at nå frem til et præcist resultat. Samtidig har vi anvendt en ny metode, hvor der analyseres på en meget høj opløselighed af de enkelte racers og arters arvemasse, deres genomer, hvilket giver et klart og præcist resultat, siger Liselotte Wesley Andersen.