Fast Arbejde: Thy Metal storsælger havekrukker

Fast Arbejde er på besøg hos Thy Metal i Bedsted. Her har de stor succes med noget så nichepræget som havekrukker

thymetal1.jpg
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

De startede men et krukke til konen. Men i dag sælger de krukker i hele landet. Thy Metal i Bedsted har stor succes i havesegmentet. På et år har de fordoblet omsætningen på området.

- Jeg havde det ikke sådan lige i tankerne, men så lige pludselig, så tænkte vi, gad vide om der ikke er behov for den her slags. Og det er der faktisk, siger indehaver af Thy Metal, Emil Christensen.

I dag er krukkeideen vokset fra en til mange på kort tid.

 
 

- Metal i haven det er jo en god måde at bryde den stilrene have på i dag. Metal er også et vedligeholdes- frit produkt, og det sætter vores kunder stor pris på, siger Jakob Rønde, der er sælger hos Thy Metal.

Metalkrukkerne bliver fremstillet som en niche produktion hos KK metal. Indehaveren Emil Christensen tror på sin ide.

- Vi har lavet dem i mange år uden at det har været det helt store. Men, nu lader det til, at der rigtig er kommet godt salg i det, siger Emil Christensen.

For et år siden kom den ældste søn med i Thy Metal. Han havde ikke forestillet sig en fremtid med havekrukker, men sådan er det blevet.

- Jeg troede egentlig altid, at jeg ikke skulle hjem og arbejde, men sådan endte det altså. Jeg ville egentlig noget med biler, men ja nu står jeg her altså, siger Nichlas Christensen, der er salgschef hos Thy Metal.

Metalvirksomheden omstiller til have artikler oftere og oftere. Interessen, den er nemlig støt stigende. Faktisk går det så godt, at Thy Metal sidste år i august ansatte en sælger til nicheproduktionen.

Så nu er de tre i salgsteamet, og det har givet markedsføringen et ekstra skub.  Ideerne til havesortimentet kommer fra alle medarbejdere.

- Der er jo rigtig mange produkter i haven. Jeg synes det er fedt, at vi kan få en god ide, gå ned og få den tegnet og så ende med at lave den. Det er sjovt at være med til, siger Jakob Rønde.

Haveartiklerne omfatter alt fra krukker til højbede og sneglekanter og kompostbeholdere

Metal der ruster

Seneste nyt er fuglebade eller spejlbassiner som de kaldes. Det helt hotte er metal der ruster når det komme udenfor.

 
 
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

- Vi bruger det der hedder kortinplader, det forgår jo aldrig. Det er nok 70 procent af det vi laver, siger Emil Christensen.

Men det kræver hårdt arbejde at vokse, som Thy Metal gør.

- Vi kan snildt bruge 70 timer om ugen på det. Men det kigger vi ikke så meget på, sådan er det bare, siger Emil Christensen.

Virksomheden kigger lige nu på at ansætte en elev til salgsafdelingen.

8:27
Fast Arbejde fra Thy Metal i Bedsted.