Thorsø vil være ny kandidat

Byrådsmedlem fra Holstebro klar til at overtage Per Ørums plads - lokalformand mener, at det var medvirkende til Ørums farvel.

John Thorsoe.jpg

Den konservative byrådsmedlem i Holstebro, John Thorsø, satser på at overtage Per Ørum Jørgensens plads som folketingskandidat.

Det bekræfter han over for TV/Midt-Vest.

Thorsø meddelte sit kandidatur til den lokale vælgerforening før Per Ørums farvel. Der var altså lagt op til et kampvalg, men dysten mellem John Thorsø og Per Ørum Jørgensen er nu aflyst.

Formanden for de konservative i Holstebro Kommune, John Sørensen fra Ulfborg, mener, at udsigten til en modkandidat har været medvirkende til Per Ørums beslutning om at forlade partiet.

- Per kunne nok mærke, at et flertal i bestyrelsen gerne ville have en ny folketingskandidat, siger John Sørensen.

Flertal for Thorsø i bestyrelsen

Allerede i begyndelsen af marts fortalte John Thorsø til TV/Midt-Vest, at han overvejede at gå efter Folketinget. Siden har den lokale konservative vælgerforening drøftet mulighederne, og ifølge lokalformand John Sørensen tegnede der sig et klart flertal for John Thorsø.

Det er dog ikke bestyrelsen, men derimod deltagerne på en ekstraordinær generalforsamling, der vælger folketingskandidaten.

Interview med John Sørensen, formand for de konservative i Holstebro Kommune: