Thorsminde-båd forlist

Garnbåden Pia Glanz fra Thorsminde forliste i går sydvest for Norges kyst. Ingen kom til skade ved forliset.

Rednings_heli.jpg

Onsdag morgen klokken syv kunne skipperen på garnbåden Pia Glanz fra Thorsminde Havn, John Christensen, samt hans besætning på i alt tre mand atter gense deres familier, som spændt havde ventet på kajen i Hvide Sande. På trods af det tragiske forlis kunne familien heldigvis glæde sig over, at alle var kommet fra oplevelsen med livet i behold. Det skriver fiskerforum.dk.

- Jeg har det skidt og vil prøve at få det lidt på afstand. Det har været ubehageligt. Men vi har fået alle med hjem, og det er det vigtigste, fortæller skipper, John Christensen i dag til TV MIDTVEST.

Dramatisk forlis

Skibet gik hurtigt til bunds på blot 40 minutter, da det først kom i problemer. Klokken 14 i går fik båden vand i maskinrummet på en position sydvest for Norge. Mens skibet kom i problemer, var skipperen i kontakt med Johnny Pedersen - skipper på Palermo. Han oplevede situationen på afstand.

- Det var meget dramatisk. Det gik så hurtigt, det var helt vanvittigt. Jeg tænkte bare, at jeg skulle få fat i noget hjælp hurtigst muligt, forklarer Johnny Pedersen.

Johnny Pedersen har selv prøvet at forlade sit skib. Det var under en brand.

- Det er ikke særlig rart at skulle forlade skibet. Man forsøger at gøre alt for at redde det, og der går en masse tanker igennem hovedet. Man tænker først og fremmest på at redde sig selv, for en enkelt fejl kan koste liv.

Redningshelikopter tilkaldt

Straks blev Søværnets Operative Kommando tilkaldt, som via den norske kystredningstjeneste hurtigt fik en helikopter i luften fra Stavanger og sendt afsted ud mod Pia Glanz. Men fordi situationen udviklede sig meget hurtigt, så var besætningen sammen med skipperen nødt til at hoppe i redningsflåden fra det synkende fartøj.

Herfra blev de kort efter samlet op af en coaster, der i forbindelse med nødmeldingen ikke lå så langt derfra, samtidig hermed ankom den norske redningshelikopter til området.

Ingen kom til skade og alle er i god behold, men den knapt 3 år gamle kutter L 654 Pia Glanz er sunket på en position sydvest for Norge.

1:45
Skibet L 654 Pia Glanz tog i går over middag pludselig vand ind i maskinrummet. Situationen udviklede sig hurtigt.