Thorning: Ingen garantier til Maabjerg

Pia Olsen Dyhr forsøgte i dag at få Statsministeren til at give en statsgaranti til bioethanol-projektet i Maabjerg. Men det afviste Helle Thorning-Schmidt.

SF mener, at regeringen bør sikre bioenergiprojektet ved Maabjerg med en bankgaranti på to mia. kroner.

Derfor spurgte Pia Olsen Dyhr under dagens møde i Folketingssalen, om Statsministeren kunne forestille sig at garantere en statsgaranti til Maabjerg-værket.

- Det er jo ikke kun noget, der gavner bæredygtig udvikling. Det handler simpelthen også om grønne produktionsjobs, lød SF'erens argumenter.

Derudover pegede hun på, at projektet vil give 1.250 jobs under byggefasen, mens det vil resultere i 1.000 faste arbejdspladser, når værket er i brug.

Ingen garanti fra Thorning

Men Statsministeren afviste blankt at give nogen form for garantier.

- Jeg kan sagtens forstå behovet for, at man ønsker statsstøtte, eller at man ønsker en eller anden form for statsgaranti til at kunne udvikle projektet. Jeg vil dog ikke stå og love det i dag. Jeg vil ikke forholde mig til, om det lige præcis er det, der er behov for. Men jeg vil have lov til at glæde mig - sammen med SF - over, at Danmark gør sig gældende på det her område - og forhåbentlig også vil kunne gøre sig gældende i fremtiden, lød det fra Helle Thorning-Schmidt.

Det var dog ikke tilstrækkeligt for Pia Olsen Dyhr. Hun rådede efterfølgende til:

- At regeringen, når den indkalder til vækstforhandlinger, er opmærksom på, at SF vil komme med et krav om, at vi kigger på en statsgaranti, når vi kigger på værket i Maabjerg.

Du kan selv se mødets forløb samt både spørgsmål og svar i deres fulde længde ved at klikke HER!

(NB! Du skal spole frem til 13:50)