Thor og Erik er på naturlejr: Det sjoveste er at gå på jagt

Klosterhedens sædvanlige ro og stilhed er i denne weekend erstattet af 20 energiske børn, der starter sommerferien ud med tre dages naturlejr.

Thor og Erik bruger weekenden på natur- og jagtlejr i Klosterheden.
Thor og Erik bruger weekenden på natur- og jagtlejr i Klosterheden.
Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

Sommerferien bliver, bogstavligt talt, skudt i gang for 20 børn, der i denne weekend er på naturlejr i Klosterheden. 

Børnene, der er i alderen 8-12 år, overnatter i en tippi ude i skoven, og dagene bliver brugt på jagt, fiskeri, natur og sjovt samvær. 

To af dem, der er med på lejren for første gang, er de to 8-årige venner Thor Falkesgaard Kragelund og Erik Josefsen Roost fra Fabjerg. 

- Det er rigtig hyggeligt, udbryder Erik. 

- Man kan få nye venner, supplerer Thor. 

Jagt er højdepunktet

Det er Danmarks Jægerforbund og Danmarks Sportfiskerforening, der i samarbejde med Naturstyrelsen arrangerer sommercampen for børnen, der finder sted i Klosterheden mellem Lemvig og Holstebro. 

Indtil videre har børnene været ude at fiske, skudt med bue og pil, pustet med pusterør, og, som det bedste indtil videre for Erik og Thor, været på jagt. 

- Det sjoveste ved det her lejr noget, det er nok at være på jagt, siger Thor. 

- Ja, indtil videre, lyder det fra Erik.

6:17
Her kan du se hele interviewet med de to gæve gutter. 

Fredag aften drog børnene sammen med en jæger ud i skoven væbnet med tålmodighed og gevær, og det lykkedes dem at nedlægge en buk. Den forventer drengene, at de skal spise i aften. 

- Hvis vi ikke havde skudt noget, så stod den på grøntsager til aftensmad. Ej, de havde købt pølser og pasta til os, som vi kunne spise. Men i dag tror jeg, at vi skal have bukken at spise, siger Erik. 

Lejren slutter i morgen, og allerede lørdag middag kan de to venner anbefale andre børn at komme med på naturlejren næste år. 

- Det kan vi i hvert fald. Vi kan anbefale mange børn at tage afsted, medmindre de bare er sådan nogle nørder, der sidder foran computeren hele dagen, griner Erik. 

1:54