Thomas Danielsen: Flere kystprojekter på vej

Ti kommuner har fået tilladelse til at bygge ved kysterne, og regeringen har åbnet for 15 nye projekter.

250315ThomasDanielsen.jpg

Antallet af turister, som de nye hoteller, badelande og ferielejligheder ved kysterne kommer til at tiltrække, afgør ikke, om der skal bygges mere tæt på kysterne.

Det siger landdistriktsordfører Thomas Danielsen (V), efter at eksperter har sået tvivl om, hvor mange turister projekterne vil tiltrække.

- Det er ikke regeringens holdning, at man skal statsgodkendte de virksomheder, som får lov til at etablere sig forskellige steder i landet, siger landdistriktsordføreren.

Kommunerne forventer, at de ti store byggeprojekter i alt vil tiltrække 1,7 millioner ekstra overnattende gæster hvert år. Men i deres beregninger har kommunerne ikke kunnet taget højde for, at de øvrige projekter også vil tiltrække turister.

Flere eksperter kritiserer i BT blandt andet, at regeringen har givet tilladelse til tre badelande. Regeringen skullet have undersøgt markedet bedre, lyder kritikken onsdag.

- Det er ikke vores opgave at vurdere, om vi tror på forretningsprojektet. Det ville vi heller ikke gøre andre steder i landet, og det skal vi selvfølgelig heller ikke gøre i landdistrikterne, indvender Thomas Danielsen.

Det var nu tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), som præsenterede de ti projekter i efteråret. I regeringens vækstudspil, "Vækst i Danmark", er der åbnet for yderligere 15 mulige projekter.

Hidtil har planloven været så restriktiv, at det reelt næsten har været umuligt at tage initiativer, som kan skabe vækst i landdistrikterne, mener Thomas Danielsen.

Han afviser, at regeringen, som eksperter foreslår onsdag, skal vente med at godkende flere projekter.

- De ti forsøgsprojekter er kun første skridt. Vi håber, at vi kan åbne for endnu flere erhvervsprojekter i landdistrikterne, så vi kan skabe vækst og udvikling, siger han.

 

/ritzau/