Thisted velkommer 150 asylansøgere

Byrådet i Thisted har sagt god for, at de kan huse 150 flere flygtninge. Dermed møder kommunen en anmodning fra Udlændingestyrelsen. Dansk Folkeparti kritiserer beslutningen.

Thisted_Kommune_ext_1.jpg

Der skal 150 ekstra flygtninge til Thisted. Det vedtog byrådet tirsdag aften, kun Dansk Folkepartis fire medlemmer stemte imod.

Pladserne er tiltænkt flygtninge fra Syrien, hvor borgerne flygter fra en borgerkrig. Udlændigestyrelsen har anmodet landets kommuner om at finde ekstra pladser, og det er altså det ønske Thisted Kommune kommer i møde.

Dropper reducering

Beslutningen undrer Ib Poulsen fra Dansk Folkeparti. Det var nemlig vedtaget, at Thisted Kommune skulle reducere antallet af kommunens 330 flygtninge fra 1. januar, og nu åbner de altså armene for flere.

- Vi har i forvejen rigeligt af asylansøgere i kommunen. Og når det er vedtaget, at vi skulle reducere antallet 1. januar, så havde vi en forventning om, at der ville blive holdt fast i den. Og da slet ikke at der ville komme flere til, siger Ib Poulsen til TV MIDT VEST.

Lars Steffensen fra Venstre var blandt dem der stemte for forslaget.

- Vi har haft borgermøder i både Hanstholm og Vestervig, og der blev der ikke givet udtryk for, at borgerne var imod, tværtimod. Derfor vil vi gerne hjælpe, hvor vi kan. Så kan vi godt køre med større normering i en periode, svarer Lars Steffensen.

Hanstholm er for lille

Nu vil Dansk Folkeparti forsørge at få asylansøgerne fordelt, sådan at alle de nye ikke havner i Hanstholm.

- Vi synes Hanstholm er for lille en by, og det skulle man have kigget på i stedet for. Nu vil vi forsørge at overbevise de andre om, at der skal være en reducering i Hanstholm, eller en rimelig fordeling af de nye, forklarer Ib Poulsen-

Det er tanken, at der skal arbejdes på en permanent løsning på 200 pladser, hvor antallet kan reguleres op og ned efter behov.