Thisted-uddannelser flyttes til nordjylland

Uddannelserne til pædagog, pædagogisk assistent og sygeplejerske i Thisted kommer nu på nordjyske hænder. Det er en realitet, efter bestyrelserne hos University College Nordjylland og VIA University College i denne uge har godkendt overdragelsen.

Arkivfoto
Arkivfoto

UCN og VIA har igennem længere tid arbejdet på en overdragelse af uddannelsesaktiviteterne i Thisted efter aftale med Uddannelses- og Forskningsministeriet. Derfor glæder Ulla Astman, bestyrelsesformand for UCN, sig særligt over, at aftalen nu er på plads.

– Der har i flere år været et stort ønske om at få uddannelserne på nordjyske hænder. På denne måde får vi en stærkere og mere sammenhængende regional forankring af uddannelsesaktiviteterne i Region Nordjylland. Det er samtidig af stor betydning for området, at Thisted fortsat har et alsidigt og bredt uddannelsesudbud, siger Ulla Astman til TV2 Nord.

Knap 20 medarbejdere og cirka 300 studerende i Thisted overgår til UCN pr. 1. juli 2016, hvor overdragelsen forventes at være endeligt trådt i kraft. Inden da skal Uddannelses- og Forskningsministeriet godkende udspaltningen fra VIA til UCN.

Uddannelser til gavn for det lokale arbejdsmarked
Siden 2008 har uddannelserne i Thisted været udbudt af VIA. Her ser Peter Sørensen, bestyrelsesformand for VIA University College, den nye aftale om udspaltning som rigtig god og fornuftig.

 - For VIA har det i forhandlingerne været afgørende at sikre, at medarbejderne i Thisted fastholder deres job og hidtidige rettigheder i forbindelse med virksomhedsoverdragelsen. Tilsvarende har vi lagt vægt på, at UCN fastholder uddannelsesaktiviteterne i Thisted med de gode faciliteter, de velfungerende uddannelser og den høje faglige kvalitet, der allerede er på stedet, siger Peter Sørensen.

Han understreger, at uddannelsescentret i Thisted udfylder en vigtig og meget samfundsgavnlig opgave i forhold til rekruttering, kompetencer og arbejdskraft i lokalområdet. Derfor har en videreførelse været afgørende for VIA.

Center for Undervisningsmidler rykker med
Udover sygeplejerske-, pædagog- og pædagogisk assistent-uddannelsen omfatter overdragelsen tre arbejdsmarkedsuddannelser (AMU) i Thisted. Også Center for Undervisningsmidler i Thisted og Morsø overtages af UCN. Det sker som led i en ny bekendtgørelse for landets centre for undervisningsmidler, som medfører, at centrene fra 1. juli 2016 skal følge regionsgrænserne.

Uddannelser i Thisted er i øvrigt ikke fremmed land for UCN. I forvejen udbyder UCN uddannelserne til markedsføringsøkonom og finansøkonom i Thisted i et samarbejde med EUC Nordvest.

I Aalborg og Hjørring har UCN i mange år uddannet sygeplejersker og pædagoger. Pædagogisk assistent-uddannelsen og arbejdsmarkedsuddannelserne (AMU) er derimod nye i UCN’s regi.