Thisted tilfører skoleområdet 24 millioner

Et budget med "politisk ansvarlighed for Thisted Kommunes økonomi" blev vedtaget søndag aften.

thisted
Foto: Arkiv

Søndag aften kom en enig kommunalbestyrelse i Thisted frem til et budgetforlig for 2017.

Overskriften på forliget er politisk ansvarlighed for Thisted Kommunes økonomi, og borgmester Lene Kjelgaard Jensen (Venstre) er glad for at hele kommunalbestyrelsen står bag budgettet.

- At samtlige partier bakker op om budgettet, understreger, det er et fornuftigt budget, udtaler hun i en pressemeddelelse.

I budgettet er der afsat 500.000 kroner  til udvikling af landbyerne i kommunen og hele fem millioner til kommunalmedfinansiering af projekter, der skal være med til at udvikle Thisted Kommune. Disse fem millioner skal blandt andet bruges som økonomisk bund i projekter, der støttes af eksterne fonde. Her der den kommunale medfinansiering nemlig ofte en forudsætning.

– Her står vi i forvejen rigtig stærkt, og med forliget sætter vi ekstra fokus på det, udtaler Lene Kjelgaard Jensen.

Budgettet for 2017 tilfører derudover tre millioner kroner til erhvervs- og borgerservice på de teksnike områder. Disse midler skal være med til at sikre kortere sagsbehandlingstider og bedre dialog i forbindelse med for eksempel byggesager, miljøgodkendelser og godkendelse af husdyrbrug.

Den helt store post på Thisted Kommunes budget for 2017 er skoleområdet, der tilføres hele 24 millioner. Samtidig friholdes dagtilbudsområdet for besparelser.

- Det er vigtigt for kommunalbestyrelsen at hele kommunen styrkes med budgettet. Derfor har vi fokuseret på såvel erhvervslivet, skoleområdet og udvikling, og jeg synes vi er kommet godt i mål med budgettet for næste år, slutter Lene Kjelgaard Jensen.