Thisted og Morsø inviterer til sygehusmøde

Nu tager kommunerne i Thy og på Mors selv affære i forhold til at finde en fremtidig sygehusløsning. De inviterer til dialogmøde.

Sygehus ThyMors ext.jpg

Thisted og Morsø Kommune inviterer efter sommerferien til stormøde om en fremtidig sygehusløsning for kommunernes borgere. Det fortæller Limfjord Update.

- Jeg var selv lidt henholdende, fordi jeg faktisk syntes, at regionen skulle tage aktion og invitere til sådant et dialogmøde. Men Ulla Astman (regionsrådsformand i Region Nordjylland, red.) har sagt, at det ikke var dem, der skulle indkalde. Så gør vi det, siger Lene Kjelgaard (V), der er borgmester i Thisted Kommune.

I oktober 2015 lukkede sidste afdeling på sygehuset i Nykøbing for at opretholde akutafdelingen i Thisted. Men på grund af lægemangel begyndte regionen at sende patienter ud på lange køreture til andre syghuse i Hjørring eller Viborg. Det fik den 21. juni byrådspolitikere til at sende et kritisk brev til regionen. 

- Regionsrådspolitikerne beder om arbejdsro, og netop det at gå ud og informere borgerne kan give arbejdsro. Et sådant møde kan også bruges til at samle kræfterne, så vi får sikret et sygehus, siger Lene Kjelgaard.

Se indslaget om kritikken fra den 21. juni her:

2:10
På Mors føler politikerne sig snydt af Region Nordjylland, efter at den akutte kirurgi på Sygehus Thy/Mors er midlertidigt lukket ned.