Thisted nøler med husdyrgodkendelser

Sagsbehandlingen er i gennemsnit over to år. Resten af landet ligger på cirka seks måneder.

17052015husdyrgodkendelser_0.jpg

En ny opgørelse fra Miljøstyrelsen viser at Thisted kommune er langt bagud når det gælder om at sagsbehandle landmændenes husdyrgodkendelser. Mens de fleste af landets øvrige kommuner har nedbragt tiden for sagsbehandlingerne til gennemsnitligt et halvt år er det gået den modsatte vej i Thisted. Her er sagsbehandlingstiden steget til lidt over to år.

- I forhold til de udfordringer, landbruget i øvrigt står overfor lige nu, så har vi et stort behov for at få moderniseret, for at optimere bedrifterne. Og så trækker en lang sagsbehandling virkelig tænder ud, siger formand for Landbo Thy, Morten Yde, til TV MIDTVEST.

Uhyggeligt trær af det

Kaj Kirk (Dansk folkeparti), formand for Thisted Kommunes klima-, miljø- og teknikudvalg, beklager dybt Thisted Kommunes dårlige placering på Miljøstyrelsens liste.

- Jeg er uhyggeligt træt af de tal her. Det er ikke godt nok, siger han.

Thisted Kommune er allerede igang med at planlægge, hvordan kommunen kan nedbringe sagsbehandlingstiden.

Mere følsom natur i Thisted

Ifølge Kaj Kirk er der flere forklaringer på Thisteds dårlige placering. Blandt andet ligger en stor del af jorden ud til naturfølsomme områder, som er vanskeligere at behandle.

Andre kommuner ligger meget lavere

Miljøstyrelsens opgørelse viser, hvordan de forskellige kommuner ligger i forhold til sagsbehandlingstiden af husdyrgodkendelser.

Thisted: 24,5 mdrFavrskov: 6,5 mdrStruer 6,5 mdrSkive: 6,3 mdrRingkøbing-Skjern: 6,3 mdrHolstebro: 6,0 mdrVesthimmerland: 5,9 mdrMorsø 5,5 mdrHerning: 5,4 mdrSilkeborg: 4,8 mdrLemvig: 4,8 mdrViborg: 4,7 mdrIkast-Brande: 4,0 mdr

Den gennemsnitlige behandlingstid for hele landet er 6,6 måneder.