Thisted klar til flere flygtninge

Thisted Kommune er klar til at modtage sin part af de flygtninge, der netop nu strømmer ind over Danmarks grænser.

Thisted_Kommune_ext_1_0.jpg

Thisted Kommune er klar med de første 180 pladser til de flygtninge, der i disse timer kommer til Danmark.

Politikerne i kommune har tidligere vedtaget, at have såkaldte "buffer-pladser" til rådighed. Det er disse pladser der nu bringes i spil, oplyser borgmester Lene Kjelgaard.

- Vi er umiddelbart klar til at tage imod op mod 180 flygtninge. Eneste betingelse er, at de placeres udenfor Hanstholm-området, hvor vi i forvejen har et flygtningecenter, siger borgmesteren.

I dag er repræsentanter fra bl.a. Thisted Kommune i Udlændingestyrelsen, og Lene Kjelgaard forventer at der hurtigt vil være behov for at få de 180 pladser i Thisted i spil.

- Vi tager bestik af mødet senere i dag. Vi har udpeget mulige adresser i kommunen, som vi mener er egnede. Udlændingestyrelsen skal dog først godkende disse steder, fortæller Lene Kjelgaard.

Borgmesteren erklærer sig også klar til at modtage flere end de 180 flygtninge, der umiddelbart er plads til.

- Er behovet et andet så ser vi gerne på det. Vi har mulighederne, og vil gerne være med til at afhjælpe den akutte situation landet er havnet i. Det kræver blot en ny byrådsbeslutning, siger Lene Kjelgaard.

Thisted-borgmesteren vurderer ligeledes, at den faglige ekspertice er til stede i kommunen til at løse opgaven.

- Vi har prøvet det før, hvilket jeg anser som en kæmpe fordel. Desuden er der jo arbejdspladser og økonomi i det for vores vedkommende, slutter borgmesteren.