Thisted: Internt V-oprør mod borgmesteren

Halvdelen af Venstres byrådsgruppe i Thisted vil ikke genopstille, hvis den nuværende borgmester Lene Kjelgaard bliver genvalgt som spidskandidat.

Fem medlemmer af Venstres gruppe i kommunalbestyrelsen vil ikke være at finde på partiets opstillingsliste til kommunalvalget, hvis partiet igen får den nuværende borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) øverst på stemmesedlen. Det har de meddelt Venstres kommuneforening.

Et af de kritiske kommunalbestyrelsesmedlemmer er Henrik Gregersen:

- Vi er nogen, der synes, at det kunne være godt at få en ny på posten, som måske i lidt højere grad vil pleje det at tale sammen, siger han til TV MIDTVEST.

quote5 ønsker ikke at genopstille, hvis Lene skal stå i spidsen, og 3 ser helst en anden i spidsen.

Referat fra bestyrelsesmøde i Kommuneforeningen i Thisted

Oplysningen om det interne oprør stammer fra et referat fra et bestyrelsesmøde i Kommuneforeningen i Thisted, som blev afholdt den 12. september og som TV MIDTVEST er kommet i besiddelse af:

”5 ønsker ikke at genopstille, hvis Lene skal stå i spidsen, og 3 ser helst en anden i spidsen”, står der. Dermed har kritikken bund i otte af de ti Venstre-medlemmer af kommunalbestyrelsen.

- Der har været nogle gange, hvor vi ikke alle sammen synes, at vi har kunnet se os selv i beslutningerne. Derfor synes vi, at det er en god mulighed at få et kampvalg om den borgmesterpost, nu hvor der er kommunalvalg om et år, og vi skal have sat holdet i løbet af oktober, forklarer Henrik Gregersen.

En af de venstrefolk, der arbejder for en ny borgmesterkandidat er formanden for Vest Thy Venstre, Viggo Madsen. Han håber på, at formanden for Erhvervs-, Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalget Niels Jørgen Pedersen vil stille op som modkandidat til Lene Kjelgaard:

- Lene har jo været der i lang tid, og hun har gjort et stort stykke arbejde for Venstre og Thisted Kommune. Men på et tidspunkt skal der jo komme andre boller på suppen, lyder det fra Viggo Madsen.

TV MIDTVEST har talt med Niels Jørgen Pedersen, som ikke vil kommentere på sagen. Indtil nu er Lene Kjelgaard den eneste, der officielt har meldt sit kandidatur. Der er frist den 10. oktober for opstilling af modkandidater, og så er det op til Venstres medlemmer at vælge partiets spidskandidat på en generalforsamling den 24. oktober.