Thisted: Flertal vil bevare psykiatrisk døgnhus

Meget tyder på, at det psykiatriske behandlingssted Døgnhuset i Thisted alligevel bliver bevaret. Regionrådsformanden har bedt om et alternativ til det oprindelige forslag.

N8_0.jpg

Meget tyder på, at det psykiatriske behandlingssted Døgnhuset i Thisted alligevel bliver bevaret.

Politikerne i Region Nordjylland foreslog ellers i januar, at afdelingen skulle flyttes til Brønderslev, som en del af en større spareplan. Men nu fortæller regionsrådsformand Ulla Astmand til Thisted Dagblad, at der ikke er politisk flertal for at nedlægge sengepladserne, og at 140 kilometer til nærmeste sengeafsnit i hendes ører ikke lyder som en holdbar løsning.

- Jeg har lyttet mig til, at der er meget stor utilfredshed med forslaget, ikke mindst blandt patienterne, og at der er bekymring bredt i regionsrådet på tværs af partier. Den bekymring deler jeg, siger Regionsrådsformand Ulla Astman (S) i dag til Thisted Dagblad.

Hun har derfor bedt psykiatriledelsen om at udarbejde et alternativ til det forslag, der er lagt frem i høring, hvor afdelingen i Thisted er bevaret.

For hende at se vil det være et problem, hvis borgerne i Thy og på Mors ikke har et lokalt tilbud om psykiatriske sengepladser.

- Min mavefornemmelse siger mig, at 140 kilometer til nærmeste sengeafsnit, det dur ikke. Det går ikke at fjerne N8 og bero sig på et ambulant tilbud med kommunalt islæt, fastslår hun.

Regionsrådsformanden vil ifølge Dagbladet gerne åbne for en diskussion om, hvorvidt tilbuddet i Thisted eventuelt kan udformes på en anden måde.

Se mere i indslaget her:

2:05
Det psykiatriske behandlingssted Døgnhuset i Thisted skal måske alligevel ikke lukke. Region Nordjylland har i dag bedt den psykiatriske ledelse om at finde alternativer til en lukning. Men både ansatte og patienter føler sig stadig usikre på fremtiden.