Thisted-dreng er europamester i styrkeløft - Nu skal han spille i amerikansk fodbold i USA

​Marcus Boesen fra Thisted er taget til USA for at forfølge drømmen om at komme i den store amerikanske football-liga, NFL.

Marcus Boesen (I midten) er taget til USA for at blive amerikansk fodboldspiller.
Marcus Boesen (I midten) er taget til USA for at blive amerikansk fodboldspiller.

Europamester i styrkeløft, Thisted-dreng og nu også amerikansk fodboldspiller i USA.

Alt sammen er det noget 19-årige Marcus Boesen kan prale af at have stående på sit CV. Sidstnævnte har han for nylig skrevet kontrakt på.

Fra sommeren 2019 skal han nemlig i aktion for Fort Hays State Universitys football-hold i Kansas. Men allerede nu er han taget til det amerikanske, hvor han er udvekslingsstudent i Edmonton.

Derfor er klokken kun 07.00 om morgenen i USA, da Marcus Boesen accepterer et halvskrattende Facebook-opkald syv timer ude i fremtiden fra Danmark, da TV MIDTVEST ringer til ham for at høre om, hvordan han bar sig ad med at lande aftalen.

- Jeg har snakket med nogle forskellige coaches fra forskellige hold. Der dukkede blandt andet nogle scouts op for at tjekke os ud til træning her i Edmonton.

- Jeg endte med at stå med tre muligheder på hånden. Det ene sted ville gerne betale for min uddannelse, men de har haft sportslige problemer, og jeg kunne godt tænke mig at vinde kampe. Skolen passede heller ikke til mig, så det var ikke det sværeste valg.

- For mig handlede det om at lande en aftale, der kunne gøre mit ophold i USA så billigt som muligt. Jeg gider ikke kommer hjem til Danmark med en regning på 20.000 dollars for et skoleophold.

Marcus Boesen spiller også på det danske U19-landshold. Her ses han i trøje nummer 12.
Marcus Boesen spiller også på det danske U19-landshold. Her ses han i trøje nummer 12.

Og det slipper han for. Altså at betale for sit ophold på Fort Hays State University.

Universitetet har fået Marcus Boesens underskrift på, at han spiller collegefootball i Kansas fra sommeren 2019 og fem år frem mod, at de sørger for hans skolegang på stedet.

Europamester i styrkeløft

Han er interessant for amerikanerne på grund af sin store styrke. Marcus Boesen blev i det tidlige forår 2017 europamester i styrkeløft på hjemmebane i Thisted med et samlet løft på 733,5 kilo i disciplinerne bænkpres, dødløft og squat.

Ja, i squat-disciplinen efterlod han sig faktisk et markant aftryk i historiebøgerne, da han satte verdensrekord i sin vægtklasse ved at gå på hug og rejse sig igen med intet mindre end 276 kilo på nakken.

Marcus Boesens mange timer i styrkelokalet giver en fordel på den amerikanske fodboldbane, hvor styrke er altafgørende.
Marcus Boesens mange timer i styrkelokalet giver en fordel på den amerikanske fodboldbane, hvor styrke er altafgørende.
Foto: Christian Toft Bro, TV MIDTVEST

- Styrketræningen og amerikansk fodbold hænger tæt sammen for mig. Det er helt klart styrketræningen, der har givet mig billetten til collegefootball, siger Marcus Boesen.

- Amerikansk fodbold handler meget om at være stor, stærk og hurtig. De går rigtig meget op i ens fysik herovre. Det er ikke normale mennesker, der spiller det her, så de ser min styrke som en kæmpe fordel.

Drømmer om NFL

For Marcus Boesen er det ultimative mål at komme i den bedste amerikanske fodboldrække, NFL.

Derfor er det helt ideelt, at han snart skal modtage sin fodboldmæssige uddannelse på collegeniveau. Det er her, man bliver opdaget, hvis man er god nok. Det er her, hvor drengedrømme kan blive til virkelighed, hvis ellers alt flasker sig.

Og der er mange ting, som skal gå den rigtige vej. Det er Marcus Boesen klar over. Men han er klar til at kaste al sin jyske flid efter projektet.

Marcus Boesen spiller for tiden high school-football i Edmonton. Her har han trøje nummer 56.
Marcus Boesen spiller for tiden high school-football i Edmonton. Her har han trøje nummer 56.

- Jeg kan ikke love, jeg kommer i NFL. Det er min drøm, men der kommer til at gå mange år endnu, før det overhovedet bliver en mulighed. Jeg bliver nødt til at tage det hele skridt for skridt.

- Målet lige nu og her er at blive en dominerende spiller i collegeligaen. Både jeg selv og trænerne tror på, at jeg kan udvikle mig rigtig hurtigt, og hvis jeg kan det, har jeg en god chance for at blive det.

- Vi må se, hvor god jeg bliver, lyder det fra Marcus Boesen.