Thisted Byråd redder plejehjem

Flertal nægtede i aftes at stemme nej til at lukke plejehjemmene i Vesløs og Ydby. Nu skal der spares 15 millioner kroner et andet sted.

beboere.jpg

Som et led i deres besparelsesplan ville Social- og sundhedsudvalget lukke de to plejehjem. Et flertal i byrådet vendte tommelfingeren nedad til forslaget. Det ærgrer borgmester Lene Kjelgaard.

- Jeg synes Social - og sundhedsudvalget har udarbejdet et forslag, der tilgodeser mange borgeres behov, og samtidig er løsningsforslaget økonomisk holdbart. Derfor er jeg bestemt ikke tilfreds med udfaldet, siger Lene Kjelgaard.

Må nu spare et andet sted

Der skal spares 15 millioner kroner, for at budgettet for 2012 bliver overholdt. De penge skal nu findes et andet sted, og det kan blive en stor udfordring.

-

Derfor ærgrer det mig, at der nu skal laves en ny strategi for at skabe de nødvendige økonomiske besparelser, siger formand for Social - og Sundhedsudvalget Ole Christensen.

Kan betyde serviceforringelser

Ole Christensen er nu bange for, at byrådets nej til besparelsesplanen kan komme til at gå ud over serviceniveauet i Thisted Kommune.

- Jeg kan ikke se andet, end at der bliver dårligere service og færre hænder på ældre - og handicapområdet, siger Ole Christensen.

Beboerne fejrede nyheden i dag

Beboerne på de to plejehjem var i dag, modsat politikerne, glade for beslutningen om at frede deres hjem, og fejrede nyheden med flødeskumskager.

- Det er alle tiders, siger Stinne Madsen med grøde i stemmen mens hun klapper i hænderne og fortsætter:

- Vi råbte hurra! Stinne Madsen bor på Områdecenter Stenhøj, som ligger i Vesløs.

Se tidligere indslag:

Lukning af plejehjem møder modstandhttp://www.tvmidtvest.dk/nettv/?id=14605