Thise trodser økologi-krise

Finanskrisen rammer nu også salget af økologisk mælk hårdt. Thise Mejeri trodser dog tendensen og går frem, mens eksempelvis Arlas' salg af økologisk mælk er gået tilbage.

ThiseMaelk.jpg

For første gang i flere år oplever Danmarks suverænt største mejerikoncern Arla Foods nu tilbagegang i salget af økologisk mælk. I årets første tre måneder er salget af økologisk Arla-mælk faldet med omkring fem procent. Men på Thise Mejeri i Salling er der ingen krise. Her går salget af økologisk mælk frem.

- I modsætning til Arla har vi oplevet en fremgang i det økologiske mælkesalg på fire procent i årets første tre måneder, siger Mogens Poulsen, salgschef hos Thise til Business.dk.

Det dårlige salg kan nu udløse en priskrig. Selv om Arla Foods godt nok afviser, at man har konkrete planer om prisnedsættelser på den økologiske mælk, lyder det fra en rækker kilder i branchen, at en priskrig kan være under opsejling. Det vil Thise dog være ked af.

"En priskrig på økologi ville være ulykkelig for alle - både forbrugere og producenter, for det kunne meget let fjerne eksistensgrundlaget for en stor økologisk produktion i Danmark,« siger Mogens Poulsen til Business.dk.

En økologisk liter letmælk fra Arla eller Thise koster typisk mellem syv og otte kroner.