Terrorberedskab rammer landsdelen

Betjente her fra landsdelen har siden terrorangrebet i København tidligere på året arbejdet i hovedstaden for at hjælpe med bevogtningsarbejde.

TerrorBevogtning.jpg

At betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi efter terrorangrebet i København, nu må hjælpe til i hovedstaden, går ud over politiarbejdet ude i kredsene. Det mener betjentenes fagforbund.

- Det her har selvfølgelig en konsekvens for borgerbetjeningen generelt, at der nu bliver brugt rigtig mange politifolk, siger formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt.

Også Nordjyllands Politi, der blandt andet dækker Aalestrup, har fået terroropgaver. De har 15 betjente i hovedstaden, fortæller de nordjyske betjentes tillidsmand.

Det er blandt andet et jødisk plejehjem på Østerbro i København, som otte midt- og vestjyske politifolk på skift bevogter døgnet rundt. Midt- og Vestjyllands Politi har haft bevogtningstjansen fra før sommerferien og foreløbigt frem til årsskiftet. Betjentene er fem dage i hovedstaden, hvor de har 12 timers vagter.

- De betjente, som vi nu har sendt til opgaver i København, de er jo ikke her til at løse opgaver specifikt for os i Nordjylland, siger næstformand i Nordjyllands Politiforening Poul Buus.

Politidirektøren i Midt- og Vestjylland fastholder dog, at alt er, som det plejer.

- Vi skal til at omorganisere i en vis udstrækning udadtil. Til gengæld er det glædelige,  at vi har den samme patruljedækning og kører ud til det samme, som vi altid har gjort, fastslår Politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Kaasgaard.

Ved Forsvarsakademiet har ekspert i sikkerhedspolitik Peter Viggo Jakobsen fulgt den stigende politiske bevågenhed af politiets ressourcer.

- Det er en prioriteringsdiskussion det her. Selv hvis vi får 2000 betjente mere, så vil de alligevel lynhurtigt blive overlæsset med nye opgaver. For hver gang, der opstår et politiske problem, som dukker op i medierne, så siger politikerne, at så skal politiet også lige gøre det, og så skal politiet også lige gøre det, siger han.

Regeringen skal forhandle et nyt politiforlig med Folketingets øvrige partier i løbet af efteråret.

3:23
Politifolk fra landsdelen må også tage del i bevogtningsopgaver i København. Og det går ud over det hjemlige politiarbejde.