Terror: Dannebrog vajer på halv

Mandag går Dannebrog på halv på alle danske statsbygninger og skibe efter terrorangrebet i København i weekenden.

For at mindes ofrene for angrebene i København flages der mandag 16. februar på halv stang fra samtlige statsbygninger og statsskibe. Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

- Den 14. og 15. februar 2015 er dage, vi aldrig glemmer. For at mindes ofrene og vise respekt for de sårede betjente har regeringen besluttet, at der mandag den 16. februar 2015 skal flages på halv stang, siger justitsminister Mette Frederiksen (S).

Weekendens terrorhandling, der kostede to mennesker livet og sårede flere betjente, har rystet Danmark. Og derfor er det vigtigt at markere dagen.

- Samtidig er det en markering af, at vi står sammen om vores demokrati, vores værdier og vores fællesskab. Markeringen er både til minde for ofrene, men det er også en demonstration af, at Danmark ikke vil lade sig kue, siger hun.

- Vores tanker og dybeste medfølelse går til dem, der er blevet ramt af det feje angreb, og deres pårørende, siger justitsministeren.

- Vi skal hver især både i dag, i morgen og fremover kæmpe for det frie og åbne samfund. Vi skal bruge vores ytringsfrihed og vores demokratiske rettigheder. Vi skal ikke lade os knægte.