Teltlejre i Herning og Thisted står med mange tomme senge

Færre asylansøgere til Danmark betyder, at mange senge i lejrene står tomme. Men teltlejrene får lov at blive.

Teltlejr Herning
Foto: Arkiv

Teltlejre i Thisted og Herning får lov at blive stående trods færre asylansøgere og tomme pladser. I Herning står næsten en tredjedel af sengene tomme, og i Thisted er der 100 ledige pladser. Det skriver DR P4 Midt & Vest.

- Vi kan tage 100 nye beboere i morgen, hvis det skulle være, siger Lars Enevold, der er leder på Hanstholm Asylcenter, der driver teltlejren i Thisted til DR P4 Midt & Vest.
    
Teltlejren blev oprettet i Thisted i november sidste år for at have et sted at placere de mange flygtninge. Siden er der også blevet oprettet teltlejre i Herning, Næstved og Haderslev. Men siden januar er antallet af asylansøgere kun faldet, hvilket giver bedre plads i teltene og en mindre travl hverdag i Hanstholm. Selv om presset på teltlejrene er faldet, så er der ingen planer om at lukke dem ned igen, lyder meldingen fra Udlændingestyrelsen. I en mail til DR Midt & Vest skriver kontorchef Thomas Mortensen, at de justerer efter behov.
    
- Vi følger situationen omkring indrejse i Danmark og EU nøje, og vi justerer naturligvis kapaciteten i asylcentersystemet, når der er behov for det. Erfaringerne viser, at indrejsetallene meget hurtigt kan ændre sig, og derfor er det nødvendigt med en vis ledig kapacitet som beredskab, lyder det.
    
Lige nu bor der omkring 260 asylansøgere i Thisted. Ifølge Jyllands-Posten kan man se, at krigen i Syrien ikke sætter det samme aftryk i de danske asylstatistikker som tidligere. I august 2015 var godt halvdelen af asylansøgerne fra Syrien, i december var det hver tredje, mens mindre end hver fjerde asylsøger i de første fire måneder af i år har været fra det borgerkrigshærgede land.
    
I Danmark blev der i sidste uge registreret 54 asylansøgere, og det er et af de laveste antal asylansøgninger, der er modtaget i løbet af en uge, siden den midlertidige kontrol ved den dansk-tyske grænse trådte i kraft 4. januar. Kun fire af asylansøgerne var syrere.
    
/ritzau/