Tegner for en go’ sag

10 animationsfolk fra Viborg arbejder lige nu på højtryk for at lave en animationsfilm til Verdensnaturfonden. De er alle professionelle – men arbejder gratis

120621Tegner.jpg

Hvert år ved sommertid rydder animationsselskabet Nørlum fra Viborg to uger af kalenderen. Så må prisbelønnede kortfilm vige til fordel for projektet: Team Generous.

Projektet samler et hold af professionelle animationsfolk, der vil arbejde gratis for at støtte en go' sag med en animationsfilm:

- Vi vil gerne udrette noget godt med vores talent, og så vil vi også gerne vise, at tegnefilm ikke kun er underholdning for børn. Mediet kan lige så godt bruges til at formidle seriøse problemstillinger i et formsprog, der matcher alvoren, forklarer initiativtager bag projektet, Frederik Villumsen.

Til glæde for WWF

I år faldt valget på WWF Verdensnaturfonden, der arbejder for bæredygtig udvikling. Fonden vil bruge filmen til at gøre opmærksom på sig selv i alle de virtuelle udstillingsvinduer, de har:

- Vi er dybt taknemmelige for den indsats, Team Generous yder. At få lavet animationsfilm er normalt meget kostbart, og holdet har været fantastiske til at forene deres kreativitet og vores budskaber, så resultatet bliver noget, vi ikke ellers ville have fået, fortæller koordinator Dorthe Bøjesen.

Barsk virkelighed i bakgear

Filmen starter med et billede af en død sommerfugl, der ligger frossen på jorden. Lige så stille begynder tiden at gå baglæns. Sommerfuglen kommer til live og flyver op i et træ, som rejser sig fra jorden, mens skovarbejdere kører baglæns hjem.

Sådan fortsætter filmen med smukke og grumme naturscener i bakgear. Formålet er at sætte fokus på WWF's arbejde for en fremtid, hvor mennesket forstår og ønsker at leve i harmoni med naturen. 

De ti animatorer i Team Generous er alle uddannede på The Animation Workshop, der er Nørlums nabo i Viborgs gamle kaserneområde.

Kampagnefilmen for WWF er det tredje Team Generous-projekt. I 2010 arbejdede animatorerne for Red Barnet og i 2011 var det Læger Uden Grænser, som nød godt af deres talent.

1:57
10 animationsfolk fra Viborg er lige nu ved at lave en gratis animationsfilm til WWF.