Teenagere idømt 3 års fængsel for bordelvoldtægt

En 17- og en 18-årig dreng er fredag blevet idømt tre års ubetinget fængsel ved Retten i Herning.

To teenagedrenge skal tre år i fængsel, efter de i maj begik røveri mod et bordel i Arnborg ved Herning og voldtog en prostitueret. De er også kendt skyldige i at have truet kvinden på livet.

Begge drenge blev dømt for med en pistol at frarøve den prostituerede sine penge og kamera. Herefter voldtog de hende og truede hende med, at de "ville slå hende ihjel, hvis hun anmeldte det".

Både den 17-årige Saeed Muse og den nu 18-årige Abshir Ali Achmed erkendte røveriet, men nægter sig skyldige i voldtægt. I retten forklarede de, at voldtægten er noget, den prostituerede finder på, for at de skal få en hårdere straf.

Retten lagde til grund for dommen, at den prostituererede havde afgivet en konsekvent forklaring, som hun ikke på noget tidspunkt fraveg. Hendes udsagn blev understøttet af politiets observationer på bordellet, hvor de blandt andet fandt tegn på tumult ved et væltet spisebord og en åbnet kondompakke. Begge drenge er af somalisk herkomst, og retten idømte Abshir Ali Achmed en betinget udvisning.

- Jeg er tilfreds med dommen, da jeg selv krævede tre et halvt års fængsel. Navnligt er jeg tilfreds med, at de er dømt for alle tre anklagepunkter, og at man har lagt den prostituereredes forklaring til grund for dommen, siger Claus Barnewitz Benner, der er senioranklager ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Både Saeed Muse og Abshir Ali Achmed har udbedt sig 14 dages betænkningstid i forhold til at anke dommen.