Teenager dømt for drab i Lemvig

Så er der faldet dom i sagen om drabet på 77-årig kvinde fra Lemvig. Den dømte skal anbringes på en psykiatrisk afdeling i maksimalt fem år.

250615LemvigSag.jpg

Den teenager fra Lemvig, der siden august sidste år har siddet fængslet for drabet på den 77-årige Else Johannesen i Lemvig, blev torsdag middag dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling.

Straffen er i princippet uden tidsfastsættelse, men retten bestemte, at han i første omgang maksimalt kan anbringes på den psykiatriske afdeling i fem år. Herefter kan opholdet forlænges med to år ad gangen, hvis særlige forhold kræver det. Så kan anklagemyndigheden bede en dommer om at forlænge opholdet.

Teenageren blev dømt for drab, selv om han kun har erkendt sig skyldig i vold med døden til følge.

Han var også tiltalt for voldtægt under særligt skærpende omstændigheder, men blev dømt for forsøg på at tvinge sig til et andet seksuelt forhold end samleje under særligt skærpende omstændigheder.

- Det var anklagemyndighedens opfattelse, at drabet var seksuelt motiveret. Og det har retten nu fastslået var tilfældet, forklarer anklageren i sagen, Claus Benner.

Drengen blev også dømt for tyveri og databedrageri.

Han bad om 14 dage til at afgøre, om han vil anke dommen til landsretten.

2:10
En 16-årig ung mand er dømt for drabet på 77-årige Else Johannesen i Lemvig i august sidste år