Team Tvis på semifinalekurs

Peter Balling scorede ni mål, da Team Tvis Holstebro vandt en tæt kamp mod Sønderjyske i håndboldens slutspil.

Vinderen af herrernes håndboldgrundspil, Team Tvis Holstebro, fortsætter kursen mod DM-semifinalerne fra starten af slutspillet.

Lørdag aften vandt Tvis sin første kamp i slutspillet, og tilsat pointene, som holdet tog med fra grundspillet, fører Tvis nu gruppe 1 med fire point foran Bjerringbro-Silkeborg og Skjern med henholdsvis to og et point.

Sønderjyske, der i lørdagens kamp måtte lægge ryg til nederlaget på 22-23 til Tvis, er uden point. Alle fire hold er noteret for én kamp.

Kampen i Skanderborg blev en yderst tæt affære, og på intet tidspunkt i de første knap 58 minutter formåede et af holdene at bringe sig foran med mere end to mål.

Det blev kampens topscorer, Peter Balling, der kort før tid sørgede for den første føring på tre mål med sin scoring nummer ni.

Kampen var tæt og hektisk fra begyndelsen, og holdene fulgtes pænt ad. Landsholdsspilleren Peter Balling hævede sig dog lige en anelse over resten af aktørerne og sørgede for, at Tvis kom i front.

Højrebacken Balling hamrede fem bolde i kassen i de første 20 minutter, men derefter sluttede Sønderjyske halvlegen bedst af.

På fire gyldne minutter vekslede Sønderjyske 7-9 til 11-9, og hjemmeholdet kunne gå til pause med føringen 12-10.

Tvis kom imidlertid bedst ud efter pausen, og ligaens topscorer Patrick Wiesmach fik gang i scoringerne. Samtidig tog målmand Jonas Hansen godt fra i den anden ende.

Udeholdet var flere gange foran med to mål i anden halvleg, men Sønderjyske fik en gylden mulighed for at skabe balance, da Tvis fik en spiller udvist, da holdet blot var foran med 20-19 fire minutter før tid.

Men Sønderjyske havde ikke koldblodighed til at udnytte situationen. Tvis scorede to gange i undertalsperioden ved Peter Balling til stillingen 22-19 med to minutter tilbage af kampen.

Hjemmeholdet reducerede til sidst, men nåede ikke at jagte udligningen i de sidste sekunder.