Tvis-kvinder vinder europæisk guld for andet år i træk

Team Tvis Holstebro kørte på udebane Lada over og vandt Cup Winners Cup.

Team Tvis Holstebros håndboldkvinder kan triumfere i europæisk sammenhæng for andet år i træk.

I returkampen mod russiske Lada var Tvis aldrig i fare for at smide sin firemålsføring fra det første opgør over styr, og i stedet vandt Tvis også udekampen.

Med 30-25-sejr i lørdagens kamp vinder Tvis samlet 61-52 over russerne i Cup Winners Cup-finalen.

Den jyske klub har efterhånden udviklet sig til en ekspert i de mindre europæiske klubturneringer. Sidste år vandt Tvis-kvinderne EHF Cup-finalen med en samlet sejr over russiske Rostov-Don. Også i 2013 vandt Tvis EHF Cuppen.

Den danske klub var dog noget på slingrekurs i Rusland, før triumfen kunne fejres. Russerne kom stormende, og kun Silje Solberg i målet var skarp fra start på Tvis-holdet.

Efter 15 minutter var de fire mål fra den første kamp sat over styr, og Lada var foran 9-5. På det tidspunkt havde Tvis-træner Pether Krautmeyer akkurat forsøgt at stoppe blødningen med en timeout, og pludselig så trænerens ord ud til at virke.

Tvis kæmpede sig i løbet af kort tid tilbage og udlignede til 9-9, og så var det i stedet russerne, som måtte forsøge at vende tingene med en timeout.

Frem mod pausen gik det kun bedre for det danske hold, og i halvlegens sidste ti sekunder gik alle marginaler med Tvis.

Først blev et Lada-straffekast reddet, og lynhurtigt nåede Tvis at aflevere bolden til en fri Camilla Herrem, der sikrede Tvis-føring på 13-11 ved pausen.

I det første opgør sidste weekend i Holstebro var det Tvis, som var klart bedst efter pausen, og det samme mønster gentog sig i anden halvleg.

Tvis kom let til scoringer mod et noget ukoncentreret russisk forsvar, og i målet fortsatte Silje Solberg med at vise storspil.

Med ni minutter tilbage loppede Nathalie Hagman arrogant et straffekast i mål, og så var Tvis foran med fem, og kampen var reelt afgjort.