Team Tvis Holstebro tog første stik

Tvis' håndboldkvinder var ikke bagud en eneste gang i DM-kvartfinalen ude mod Randers og vandt med tre mål.

Håndboldkvinderne fra Team Tvis Holstebro sikrede sig onsdag et rigtig fornuftigt udgangspunkt i kampen om en plads i den ene DM-semifinale.På udebane vandt holdet det første opgør i kvartfinalen mod Randers HK med 26-23 og ligger dermed lunt i svinget før returopgøret hjemme i Holstebro om en uge.

De to hold sluttede som henholdsvis nummer fire og fem i grundspillet, men det på papiret jævnbyrdige kvartfinalemøde startede med en overlegen fodrap indledning af gæsterne Tvis, som kom foran med 3-0 og holdt den afstand frem til 9-6, før Randers fik løst problemerne og kom på 9-9. Ved pausen førte gæsterne med et mål, 11-10.

Anden halvleg formede sig imidlertid som første, og Tvis Holstebro smuttede igen væk, på 14-11 og udbyggede på ti minutter til 17-12. Tvis øjnede for alvor en mindre skakmat og kom også foran med seks mål, mens Randers virkede uskarpe og sløsede. I de sidste fem minutter vågnede Randers dog til dåd og begrænsede nederlaget til tre mål. Sejren var Tvis Holstebros fjerde i træk over randrusianerne.

I den anden kvartfinale onsdag aften mødes Nykøbing Falster og Viborg HK. Team Esbjerg og FC Midtjylland er allerede klar til semifinalerne, fordi de sluttede på de to øverste pladser i grundspillet.