Team Saxo Bank kommer til Herning

Når den 18. udgave af Grand Prix Herning - En forårsdag på heden - afvikles lørdag den 1. maj, bliver det med deltagelse af et af verdens bedste cykelhold.

team_saxo_bank_2010.jpg

Herning Cykle Klub kan med stolthed oplyse, at det er lykkedes at lave en aftale med et af verdens absolut bedste cykelhold, Team Saxo Bank.

Men det har ikke været nemt, at få aftalen i hus.

Første udfordring bestod i at få den internationale cykelunion (UCI) til at tildele arrangementet kategoriseringen 1.1, hvilket UCI bekræftede i efteråret 2009. Næste udfordring bestod i at få lavet en aftale med Team Saxo Bank omkring deres deltagelse, hvilket nu også er lykkedes", udtaler arrangementsansvarlig Joachim Andersen i en pressemeddelelse.

På nuværende tidspunkt ved arrangørerne ikke hvilke ryttere Team Saxo Bank stiller til start med, men Joachim Andersen er sikker på, at de vil komme i en meget stærk opstilling, idet Team Saxo Bank selvfølgelig ikke ønsker at blive besejret på deres danske "hjemmebane".

Grand Prix Herning, der i 2010 er 200 km, vil i lighed med tidligere blive afviklet i og omkring Herning, ligesom løbets karakteristika med ca. 30 kilometer grus-, sand- og skovveje samt cykelstier bevares.