Taxa-krig i Holstebro kommune

De to taxa-selskaber i Holstebro Kommune kæmper om de ældre kunder. Det glæder de eftertragtede kunder, at de derfor nu kan køre billigere i taxa.

1:59
I Holstebro kæmper kommunens to taxa-selskaber om kørslen med de ældre.

Mens taxa-selskabernerne i Holstebro Kommune bekriger hinanden, glæder de ældre sig over de faldende priser.

-Det synes jeg er et rigtig godt tiltag, for der er jo mange af os, der ikke har andet end vores pension at leve af, siger pensionist, Kirsten Laursen fra Holstebro.

Også Solveig Dahlgaard fra struer bakker op om udviklingen.

- Det er jo godt med noget konkurrence på taxa-området, siger hun.

 

Kæmpen om de ældre opstod efter nytår. Her afskaffede Holstebro Kommune de såkaldte bybus-taxaer.

Med få dages mellemrum præsenterede de to selskaber nye tilbud målrettet de ældre.

Holstebro taxa tilbød  først 20% rabat til kunder over 60 år. Kort tid efter kom Holstebro og Omegns Taxi med et tilbud om taxakørsel til 50 kr.  til alle pensionister  inden for bygrænsen.

 

Ikke alle er begejstret

Det er dog ikke alle der er lige begejstret for konkurrencen. 

- Selvfølægelig er det lidt irriterende., at man skal ind og konkurrere, når det ikke er en større by, siger Benny Jepsen, der er Vognmand og formand ved Holstebro Taxa.

 

- Vi gør det med hjertet- det gør de nok ikke. De gør det for ren business, siger Benny Jepsen med reference til konkurrenten Holstebro og Omegns Taxi. 

 

Hos Holstebro og Omegns Taxi griner de af konkurrentens kritik.

- Vi skal bare have bilerne ud at rulle. Det er det eneste, det handler om. Vi håber da, at kunderne bliver glade for det her tilbud og vil tage godt i mod det, for vi synes, at det er et godt tilbud.  siger Hanne Linnerup Kristensen, der er 
Talskvinde for Holstebro og Omegns Taxi.

 

 

Med bybustaxierne kunne de ældre blive transporteret for 20 kr. Nu må de i stedet bruge de to taxa-selskabers nye og dyrere tilbud, hvis de skal transporteres rundt til aktiviteter.

 

-Jeg synes godt, at det må være sådan, at man kan ringe efter en taxa, når man har brug for det også uden at blive plukket helt til skindet, siger Solveig Dahlgaard.

 

Det er hovedsageligt midt på dagen, at de ældre benytter sig af taxa.