Tatoveret schweizer lever af at være udstillet på museer

En mand fra Schweiz har et kunstværk tatoveret på sin ryg og lever derfor af at sidde udstillet på museer. Han kan lige nu opleves i Herning.

De næste fire måneder skal Tim Steiner fra Schweiz hver dag sidde udstillet på museet Heart i Herning.

Han, eller nærmere hans ryg, er en af de kunstværker, der indgår i udstillingen Socle du Monde Biennale 2017, der blev åbnet for offentligheden fredag.

De sidste ti år har det været schweizerens job at sidde udstillet på museer i hele verden.

- Mange sidder på en stol og kigger ind i en computer en hel dag. Jeg sidder på en kasse og kigger på en væg en hel dag, siger Tim Steiner.

quoteJeg havde et normalt liv for ti år siden. Nu er jeg ret privilegeret og rejser rundt i verden til museer. Jeg er et kunstværk eller rammen til et kunstværk, og det har været ekstraordinært

Tim Steiner

Det er den belgiske kunstner Wim Delvoye, der har dekoreret schweizerens ryg med tatoveringer. Han er også kendt for at tatovere grise og ville gerne gøre det samme ved et menneske. Ved et tilfælde fandt han Tim Steiner på et galleri i Zürich, og nu har han altså været udstillet i ti år.

- Jeg havde et normalt liv for ti år siden. Nu er jeg ret privilegeret og rejser rundt i verden til museer. Jeg er et kunstværk eller rammen til et kunstværk, og det har været ekstraordinært. Jeg har været heldig og er meget glad, siger Tim Steiner.

Når han er udstillet, er han da også nødt til at gøre noget for ikke at falde i søvn og blive ved med at holde ryggen rank.

- Jeg lytter til ret hård heavy metal musik. Meditationsmusik vil få mig til at falde i søvn. Jeg er nødt til at være vågen hele dagen, så min meditation er masser af energi og power, siger Tim Steiner.

I alt 62 kunstenere fra hele verden indgår i udstillingen, som kan ses frem til den 27. august.

Frisk Fredag sendte direkte fra åbningen af udstillingen fredag aften, hvor de blandt andet snakkede med Tim Steiner. Se udsendelsen her: